Uw browser ondersteunt geen javascript. Om deze pagina's goed te kunnen bekijken is het nodig javascript in te schakelen (extra->internetopties->geavanceerd -> --) Voor meer informatie over ons kunt u ons bellen; 070 3605559 of mailen; mail(at)overzee-borstlap.nl
  Bewind & Curatele
Over mij

Niels Overzee (1958): Ik werk sinds 1987 als therapeutisch coach binnen binnen de Haagsche TherapiePraktijk.
Tot 2013 werkte ik ook als Medisch-Shiatsu therapeut. nie
In 1980 ben ik afgestudeerd aan de pedagogische academie in Den Haag. Daarna heb ik nog een bijscholing gedaan voor het Vrije School onderwijs. Na wat ervaring in de ziektevervanging, noopte de destijds grote werkloosheid in het onderwijs mij om mij om te scholen. Ik volgde de medisch-shiatsu opleiding en diverse bijscholingen aan de Nippon Nederlandse Shiatsu school in Baarn. Dit was destijds in Nederland de officiële dependance van het Nippon Shiatsu college in Tokio, erkend is door het Japanse ministerie van volksgezondheid. Daarnaast volgde ik de basisopleiding hypnotherapie en een workshop nieuwe energietherapieën bij het IEP in Nijmegen. Hierbij leerde ik, naast klassieke hypnotherapie, onder andere het werken met EMDR en EFT. Ik volgde bovendien workshops bij het Stattman Institute of Unitive Psychotherapy en workshops energiewerk bij diverse andere instituten. Bij dr. Michiel Noordzij (kinder- en jeugdpsychiater) volgde ik een bijscholing in zijn "echt wel" aanpak voor kinderen met gedragsproblemen.
Ik ben medeoprichter en voormalig bestuurslid van de Nippon Nederlandse Shiatsu Werkgroep en van de European Shiatsu Association en ben een paar jaar adviserend lid van het bestuur van de vereniging voor unitieve psychotherapie geweest.
Sinds ongeveer 2007 begeleid ik als jongerencoach jongeren en jongvolwassenen met opgroeimoeilijkheden.
Vanaf 2011 werk ik ook als mentor, bewindvoerder en curator, met name voor jongvolwassenen die extra zorg nodig hebben.
Ik kies ervoor om mijn praktijk beperkt te houden, omdat ik het belangrijk vind zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven aan mijn clienten. Ik ben praktisch ingesteld, zowel in mijn aanpak als in adviezen. Ik ben, als het echt nodig is, 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Ik heb geen wachtlijsten; als er plek is neem ik mensen aan, als ik vol zit niet. Op die manier probeer ik de kwaliteit van mijn werk voor mijn clienten te waarborgen.
Sinds 2001 ben ik samen met Saskia Borstlap eigenaar van No Blame Nederland.
Als curator, bewindvoerder en mentor ben ik o.a. aangesloten bij:
de Bewindgenoten en
brancheorganisatie NBBI

Rechtspraak Curatele Rijksoverheid- curatele Curatele brochure