Over Mij

Niels Overzee (1958): nieIk heb vanaf 1987 als shiatsutherapeut en therapeutisch coach binnen de Haagsche TherapiePraktijk gewerkt. Inmiddels heb ik mijn activiteit binnen die praktijk zo goed als afgebouwd. In 1980 ben ik afgestudeerd aan de pedagogische academie in Den Haag.
Daarna heb ik nog een bijscholing gedaan voor het Vrije School onderwijs. Na wat ervaring in de ziektevervanging, noopte de destijds grote werkloosheid in het onderwijs mij om mij om te scholen. Ik volgde de medisch-shiatsu opleiding en diverse bijscholingen aan de Nippon Nederlandse Shiatsu school in Baarn. Dit was destijds in Nederland de officiële dependance van het Nippon Shiatsu college in Tokio, erkend is door het Japanse ministerie van volksgezondheid.

Bij het IEP in Nijmegen volgde ik de basisopleiding hypnotherapie en een workshop nieuwe energietherapieën. Hierbij leerde ik, naast klassieke hypnotherapie, onder andere het werken met EMDR en EFT. Ik volgde bovendien workshops bij het Stattman Institute of Unitive Psychotherapy en workshops energiewerk bij diverse andere instituten. Bij dr. Michiel Noordzij (kinder- en jeugdpsychiater) volgde ik een bijscholing in zijn “echt wel” aanpak voor kinderen met gedragsproblemen.
Ik ben medeoprichter en voormalig bestuurslid van de Nippon Nederlandse Shiatsu Werkgroep en van de European Shiatsu Association en ben een paar jaar adviserend lid van het bestuur van de vereniging voor unitieve psychotherapie geweest.

Vanaf 2001 geef ik samen met mijn partner Saskia Borstlap trainingen op scholen in de No Blame aanpak van pestgedrag.

Sinds ongeveer 2007 begeleid ik jongeren en jongvolwassenen met opgroeimoeilijkheden.  Ik werk als jongerencoach o.a. samen met dr.Noordzij. Vanaf eind 2011 werk ik  als bewindvoerder en curator, met name voor jong volwassenen die extra zorg nodig hebben. Ik werk hierbij samen met bewindvoerder/curator Johan Wiersma (iedereen een coach).